چگونه مصرف غذاهای  پرکالری باعث اعتیاد به غذا می شود

 

در حالیکه خواب کافی و ورزش در پیشگیری و درمان دیابت نوع 2 نقش دارد. اما هیچ چیز مهمتر از صحیح غذا خوردن نمی تواند شما را در این امر یاری دهد.

رژیم غذایی هستۀ اصلی درمان دیابت نوع 2 است. چنانچه رژیم غذایی شما نامناسب و اشتباه باشد، وزن و قند خونتان بر اساس برنامۀ تعیین شده، تنظیم نخواهد شد.

بسیاری از افراد مبتلا به دیابت نوع 2 رژیم غذایی خود را فراموش می کنند زیرا تداوم بر رژیم غذایی سالم دشوار است این به علت عدم داشتن اراده نیست، بلکه با شیمی مغز مرتبط است.

استفاده از موش (نوع rat) در آزمایشات به علت شباهت به انسان می تواند نتایجی قابل بسط برای انسانها ایجاد کند. دکتر Kenny محقق علوم پزشکی در انستیتو تحقیقاتی scripps در فلوریدا آزمایشاتی بروی دو گروه موش (rat) انجام داد.

گروه اول تحت رژیم غذایی سالم مشابه با رژیم غذایی انسانها قرار گرفتند و گروه دیگر با موادی مانند سوسیس، بیکن و کیک پنیر تغذیه شدند.

دانشمندان بعد از دو هفته نوع رژیم گروه دوم را عوض کردند و بجای سوسیس و غذاهای چرب ،رژیم غذایی سالم و متعادل قرار دادند. اما موشهای گروه دوم که به خوردن غذاهای پرنمک ، چرب و شیرین عادت کرده بودند اصلاً غذاهای سالم را نخوردند.

دلیل بیوشیمیایی این رفتار توسط پروفسور Kenny و شاگردانش توضیح داده شد.

بنظر دکتر Kenny مواد غذایی شور، چرب و شیرین با تحریک سنتز مادۀ شیمیایی لذت در مغز که دوپامین نام دارد، بنحوی سبب اعتیاد مغز به خوردن اینگونه مواد می شود.

عادت به خوردن مواد غذایی پر کالری نظیر مصرف کوکائین و قمار بازی، باعث القاء سنتز دوپامین         می گردد. نیاز مغز به تحریک سنتز این ماده که مادۀ شیمیایی ایجاد لذت است، بر اثر غذا بیشتر می شود.

بیوشیمی اعتیاد به غذا در انسانها نیز احتمالاً مشابه با موش است. از آنجائیکه اشتها بوسیلۀ بالا بودن یا پائین بودن قند خون، تغییر می کند، دیابت نوع 2 با اعتیاد به غذا و عدم توانایی ادامۀ رژیم غذایی سالم، مرتبط است. بر خلاف موشها انسان دارای قدرت تشخیص و اراده هستند و توانایی ادامۀ رژیم غذایی سالم را با ارادۀ خود دارند. بنابراین شما ابتدا باید خود را تحت کنترل قرار دهید سپس دیابت نوع 2 و قندخونتان را.

 

منبع: diabetes- living.com